"Petica" u mreži Mechelena

Anderlecht u derbiju bolji od Mechelena

"Petica" u mreži Mechelena

Adnan Beganović

U derbiju 9. kola belgijskog fudbalskog prvenstva Anderlecht je pred svojim navijačima posramio Mechelen (5:0), za koji od ove sezone nastupa bh. reprezentativac Boris Pandža.

Fudbaleri Anderlechta poveli su u 18. minuti, a strijelac je bio Boussoufa. Do kraja poluvremena nije bilo golova i ništa nije naslućivalo na katastrofu Mechelena.

Međutim, u drugom poluvremenu, tačnije u posljednjih 18 minuta susreta Mechelen je primio čak četiri gola. Mrežu momčadi našeg reprezentativca redom su pogađali Gillet, Suarez, Deschacht i Legear.

Pandža je na terenu bio do 49. minute kada ga je zamijenio Biset.

Fudbalsko prvenstvo Belgije, 9. kolo:
Anderlecht - Mechelen 5:0 (Boussoufa 18', Gillet 72', Suarez 75', Deschacht 79', Legear 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.