Petit: Ko bi došao u Arsenal kada ništa klub ne osvaja?

Zabrinut za bivši klub

Petit: Ko bi došao u Arsenal kada ništa klub ne osvaja?

Edmir Škorić

Nekadašnji nogometaš Arsenala Emmanuel Petit tvrdi da vrhunski igrači neće htjeti doći u Arsenal jer klub ništa nije osvojio.

Bivši francuski reprezentativac je 1998. goine s Topnicima osvojio duplu krunu, ali skeptičan je kada je u pitanju novija generacija londonske momčadi.

 

"I kada Arsenal ima novac, velika briga je hoće li neko htjeti da im se pridruži? Osjećam da se u Arsenalu stvara generacija igrača koja će napustiti klub i pronaći novi u kojem bi nešto i osvojili", tvrdi Petit, koji ipak daje podršku svom sunarodnjaku Arseneu Wengeru:

 

"Još uvijek sam uvjeren da je Wenger pravi čovjek za taj posao, jer u posljednjih 15 godina bio je pravi graditelj kluba. Nije osvojio ništa već sedam godina jer je kasnije klub prešao s Highburyja na Emirates (2006. godine, op.a) i morao se stegnuti remen i prodavali su se najbolji igrači. No, sada poprilično imaju višak novca, pa opet mogu postati konkurentni."

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Arsenal je nakon 16 kola na sedmoj poziciji Premiershipa sa 24 boda, što je čak 15 bodova manje u odnosu na vodeći Manchester United, a veliku blamažu Gunnersi su doživjeli prije nekoliko dana u Liga kupu, kada ih je izbacio četveroligaš Bradford City, klub koji je primjerice na pojačanja potrošio "svih" 7.500 funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.