Petit: Neko bi im trebao reći da se ne ponašaju kao djeca

Tvrdi kako su igrači najveći krivci za loše rezultate

Petit: Neko bi im trebao reći da se ne ponašaju kao djeca

Eldar Ganibegović

Nekadašnji igrač Arsenala Emmanuel Petit dao je zanimlljivu izjavu za engleske medije o trenutačnoj situaciji u njegovom bivšem klubu.

Petit je dres Topnika nosio od 1997. do 2000. godine i u tom periodu je upisao 85 nastupa. Za ekipu iz sjevernog Londona postigao je devet pogodaka.

Bivši veznjak Arsenala tvrdi kako se ne može samo Wenger kriviti za loše rezultate Topnika.

"Kada vidim igru, čini se da igraju bez motivacije. Krivica se stavlja na Arsena, ali mislim da nije sve do njega", rekao je Petit, pa zatim istakao: 

"Zašto bi igrača bilo potrebno motivisati da igra za jedan od najvećih klubova na svijetu, na jednom od najboljih i najvećih stadiona na svijetu? Izgleda da neki od njih ne znaju šta znači nositi Arsenalov dres."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobijaju ogroman novac da igraju za klub kao što je Arsenal. Pa ipak, malo njih izgleda sretno i motivisano. Kako to može biti? Neko bi trebao sjesti s njima i reći im da se ne ponašaju kao bebe i djeca. Trebali bi biti ponosni što nose taj dres. Ako Arsenal u ovoj sezoni postigne bilo šta, onda se motivacija mora vratiti u tim. A igrači moraju biti odgovorni za to."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi