Petković: Samo je gol nedostajao

Lazio remizirao s Tottenhamom

Petković: Samo je gol nedostajao

Edmir Škorić

Rimski Lazio plasirao se u šesnaestinu finala Europa lige nakon što je u Rimu odigrao 0:0 s Tottenhamom.

Prolazak Rimljana u drugu fazu natjecanja je osiguran, a sada zavii hoće li dalje kao lideri ili kao drugoplasirani. Trenutno imaju devet bodova, dva više od Tottenhama, te nedostižna četiri boda prednosti nad Panathinaikosom.

 

"Bilo je važno da se vratimo u formu i danas smo pokazali da možemo biti odlični i protiv momčadi kakva je Tottenham. Nedotajao nam je samo gol nakon što smo stvorili četiri ili pet dobrih prilika, ali uprkos tome moram pohvaliti svoje momke za partiju koju su pružili", kazao je trener Lazija Vladimi Petković, koji je još dodao:

 

"Koliko daleko možemo ići? Ne znam... Svakako želimo pobijediti u svakoj utakmici, počevši već o naredne u Mariboru, gdje ćemo nastojati osigurati prvo mjesto u grupi. Možemo se boriti s bilo kim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Ipak, mrlju na susret Lazija i Tottenhama bacili su huligani Rome, koji su upali u jedan noćni bar i napali deset navijača iz Engleske. Jedan od gostujućih navijača je izboden i prevezen u bolnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.