Petrić: Shvatam Gavranovićevu odluku

Petrić: Shvatam Gavranovićevu odluku

Reprezentativni napadač Hrvatske Mladen Petrić kaže kako je vjerovatno kasno da mladi napadač Schalkea Mario Gavranović zaigra za Hrvatsku, te da ga shvata.

"Mogu razumjeti Marija Gavranovića koji je izabrao švicarsku reprezentaciju jer se i sam osjećam pola Hrvatom i pola Švicarcem", kaže Mladen Petrić za Jutarnji list.

Mladen Petrić je također igrao za mlađe kategorije švicarske reprezentacije, ali je 2001. godine prihvatio poziv tadašnjeg selektora Hrvatske Mirka Jozića i zaigrao za Hrvatsku. Kaže da su tada bila velika negodovanja u švicarskoj javnosti zbog tog njegovog poteza.

"Osjetio sam da su Švicarci bili razočarani mojim izborom, istu je stvar prošao i Ivan Rakitić. Nama je izbor bio olakšan činjenicom da nikada nismo pokidali veze s domovinom, kao djeca smo često posjećivali zavičaj svojih roditelja", kaže Petrić i ističe da je kod Gavranovića drukčija situacija.

"Gavranovićev je slučaj ipak malo drukčiji. On je više vezan za Švicarsku, osjetio je i prije respekt u tamošnjoj javnosti i uvjerio se da je odgovornima u savezu stalo. Možda je i HNS u cijeloj priči malo zakasnio", zaključio je Petrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije