Petrović: Da je samo Đedović krenuo licem prema košu...

Petrović: Da je samo Đedović krenuo licem prema košu...

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo od Gruzije sa minimalnih 96:95.

Odlično drugo poluvrijeme ipak nije moglo nadoknaditi očajnu igru u prvom, a Nihad Đedović je imao napad za pobjedu u posljednjem napadu, ali nije uspio.

Selektor Aleksandar Petrović nakon utakmice bio je vidno utučen, ali je istakao kako ovaj poraz neće poremetiti selekciju kojoj je na čelu.

"Utakmica je bila odlična. Prvo poluvrijeme smo se mučili sa šutem i igrom u odbrani, ali smo u nastavku zaigrali kako treba. Ipak, poraženi smo. Ante Mašić je bio slobodan na šutu nekoliko sekundi i mislim da je lopta trebala ići na njega, ili je Đedović trebao pod košem krenuti licem okrenutim prema njemu, ali sad je kasno za to. Moramo se okrenuti narednom protivniku i pobjedom u Rumuniji se iskupiti za ovaj poraz", rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.