Petrović: Danas sam obukao bijelu majicu, ali sa bijelom zastavom ne idem u Sarajevo
Petrović će po prvi put gostovati na Grbavici protiv nekadašnjeg kluba

Trener Slobode pred gostovanje Željezničaru

Petrović: Danas sam obukao bijelu majicu, ali sa bijelom zastavom ne idem u Sarajevo

Midhat Šljivak

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za fudbalere sastaju se stari sportski rivali ekipe Željezničara i Slobode. Tim povodom na Tušnju organizirana je press-konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i vezni fudbaler Miloš Mijić. 

Trener Petrović je optimističan pred duel u Sarajevu, ali također je istakao da je ekipa Željezničara apsolutni favorit.

"Ovo je moje prvo gostovanje na Grbavici poslije odlaska iz Željezničara i radujem se što ću vidjeti dosta dragih ljudi. Željo je apsolutni favorit u ovom susretu, prvi su kandidat za titulu i uvjeren sam da će je i osvojiti. Nakon pobjede protiv Mladosti idemo rasterećeno u Sarajevo i sve što uzmemo tamo od bodova je dobro došlo. Ja jesam obukao bijelu majicu na današnju pressicu, ali sa bijelom zastavom ne idemo u Sarajevo", rekao je Petrović, te je dodao:

"Nadam se da ćemo Željezničaru zadati dovoljno glavobolje i da ćemo ostati neporaženi. Naš cilj opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, još nije osiguran. Svaki bod, svaka pobjeda nas približavala cilju. Pored Škahića koji se tek vratio, izgubili smo za utakmicu Edina Rustemovića koji je pod velikom temperaturom i koji neće moći da putuje. Na treningu ćemo danas vidjeti ko će uspjeti da ga zamjeni za subotu", rekao je Petrović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miloš Mijić je novajlija u timu Slobode ističe optimizam pred sutrašnji duel.

"Pobjedom protiv Mladosti smo dobili samopouzdanje i želju za dobrim rezultatima. Nadam se da ćemo uspjeti vratiti Slobodu tamo gdje joj je mjesto, ali trebaće nam vremena za to. Što se tiče utakmice sa Željezničarom, idemo rasterećeno, odigrati dobru utakmicu i svaki rezultat sem poraza je dobro došao", rekao je Mijić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Ne seri Slavko života ti, ima rovove da iskopaš! Kada si to radio sa timom kojim je cilj titula bila onda milion posto se otvarati nećeš ni sa timom koji se za opstanak bori. Sloboda će parkirati autobus a centar će prelaziti samo par igrača. Sa takvom postavom samo očajnik može očekivati neki pogodak a bod(ove) možete osvojiti jedino nekoj ludoj sreći. Uopšte od sebe ne zavisite već zavisite od igre protivnika, ako Željo bude bio na nivou Sloboda nema šta tražiti na Grbavici sa postavkom igre Slavke Petrovića, vječnog ziheraša. Taj bi se branio i probao izvući 0:0 protiv kadeta!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi