Petrović: Dobar zalog za sutra, možemo dobiti Crnu Goru

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aleksandar Petrović, uprkos porazu od Srbije nije bio pretjerano nezadovoljan. Aco je uvjeren da je današnji susret dobar zalog za sutrašnji, te da će njegovi izabranici savladati Crnu Goru.

"Dobar zalog za sutrašnju utakmicu. Momci su uvjerenja da mogu sutra dobiti i napravit ćemo sve da prije dana odmora uhvatimo prvu pobjedu kako bi nakon toga krenuli na sve ili ništa. Prema tome, uvjereni smo da imamo svoje šanse", izjavio je Petrović nakon susreta.

"Sigurno je da nas boli poraz od Latvije, no vidjevši da je Latvija danas dobila drugu utakmicu, onda možemo reći da to nije protivnik protiv kojeg možete ubilježiti laganu pobjedu. Čini mi se da se energetski dižemo, čini mi se da nam je pao pritisak s leđa i uvjeren sam da ćemo sutra slaviti. Pašalić je odigrao večeras dosta dobro, dok su druga dva playa blago rečeno bili loši. Sutra ćemo napraviti sve da dobijemo Crnu Goru. Sutra je nove dijeljenje karata, vjerujem da ćemo uspjeti", dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.