Petrović i zvanično trener "crveno-belih"

Petrović i zvanično trener "crveno-belih"

Edmir Škorić

Upravni odbor je jednoglasno izabrao Vladimira Petrovića Pižona za novog trenera "crveno-belih", a danas je i zvanično predstavljen klubu. Nekadašnji igrač Zvezde, Arsenala, Antwerpena, Bresta, Standarda iz Liegea, te Nancyja sretan je što je ponovo u beogradskom klubu.

Novi trener Crvene zvezde danas je i zvanično legendarni Vladimir Petrović, svima poznatiji kao Pižon. Loši rezultati, te tek 3. mjesto u šampionatu Jelen Super lige Srbije bilo je dovoljno da Uprava "crveno-belih" pronađu novo rješenje na trenerskoj klupi.

Petrović već razmišlja o mogućim pojačanjima za novu seonu, a njegova želja je i povratak Dušana Baste koji je prošlu sezonu proveo na klupi italijanskog Leccea. Nedavno smo pisali da je Partizan skoro potpisao Clea, slobodnog Brazilca iz redova "crevno-belih", no novi trener zvezde vjeruje da će moći računati i na njega u novoj sezoni.

Karijeru je počeo u Hajduku sa Liona, potom je izrastao u velikog igrača igrajući za Crvenu zvezdu, da bi preko Arsenala, Antwerpena, Bresta i Standarda stigao do francuskog Nancyja. U ulozi trenera vodio je Radnički iz Novog Beograda, Crvenu zvezdu, banjalučki Borac, Slaviju iz Mozera (Bjelorusija), mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije, Dalijan u Kini, te seniorsku selekciju Kine.

"Drago mi je što sam dobio povjerenje bivših fudbalera, članova upravnog odbora. Oni su oduvijek vjerovali u mene, a sada sam dolaskom na funkciju dobio još veću obavezu. Crvena zvezda je u teškoj situaciji, a treće mjesto u prvenstvu sigurno ne može da zadovolji armiju navijača", izjavio je novi "coach" beogradskih "crveno-belih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.