Petrović: Izašli smo iz krize

Radnik slavio protiv Travnika

Petrović: Izašli smo iz krize

Edmir Škorić

Radnik je u Bijeljini slavio protiv Travnika s 2:0 u jednoj dobroj utakmici.

Bijeljinci drže korak za pozicijama koje vode u Evropu i trener Slavko Petrović mogao je da bude zadovoljan.

"Travnik je tradicionalno neugodan protivnik Radniku. Ja sa tri boda mogu biti jako zadovoljan. U utakmicu smo ušli jako dobro, a obje ekipe su sa velikom željom krenule što se moglo vidjeti od prve minute. Mi smo već u 7' imali idealnu šansu preko Obradovića. Nakon promašenog penala Jankovića mi smo upali u krizu, tako da je ostatak poluvremena bio loša sa naše strane, a protivnik je pokazao da je došao u Bijeljinu da napravi iznenađenje. Mi smo iz tri prethodne utakmice osvojili samo 1 bod, igrači su bili pod stresom, pa sam poluvrijeme iskoristio da ih pripremim za nastavak. Ovom pobjedom smo izašli iz krize. U drugom poluvremenu smo pojačali ritam, a većina ekipa naš visok ritam nametnut od starta utakmice ne može da prati, pa ne čudi podatak da smo 16 od 19 golova dali u drugom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo na teren izašli kako treba i pobjeda je zaslužena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Radniku na pobjedi. Igračima nemam šta da zamjerim, jer su dali sve od sebe. Željeli smo, ali na kraju nismo uspjeli da dođemo do bodova koji bi nas aktivno vratili u borbu za opstanak. Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni i imali smo 2-3 situacije kada smo mogli bolje reagovati, a Nurkovićeva odbrana penala nas je vratila u igru. U drugom poluvremenu smo pokušali izdržati pritisak prvih 15-20 minuta, ali smo iz prekida primili gol, a zatim dobili i crveni karton i više nismo imali snage da se vratimo", rekao je trener Rudara Boris Gavran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi