Press nakon meča

Petrović: Latvija je iskoristila naše slabosti

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aco Petrović govorio je na press konferenciji o uzrocima poraza naše selekcije protiv Latvije.

Prema Petroviću glavni uzrok poraza je loša igra u odbrani, posebno loše branjenje pick 'n' roll igre.

"Na kraju utakmice svi možemo zaključiti zašto je Latvija dobila utakmicu.  Igrali su sa mnogo energije. Mi smo igrali dosta lošu odbranu na pick 'n' rollu  gdje su oni postizali dosta laganih poena. Uzimali smo nekoliko prebrzih šuteva i puštali smo ih da lagano završavaju akcije", istakao je Petrović.

"Imali smo nekoliko prilika u nastavku da se vratimo u utakmicu, ali smo potrošili dosta energije. Nismo igrali hladne glave i to nas je večeras koštalo. Latvija je zasluženo pobijedila, čestitam ih. Moramo analizirati našu igru. Stipanović je kontorilisao našu pick 'n' roll igru, ali nažalost on neće biti tu u naredne 2-3 utakmice. To je igrač koji perfektno igra odbranu pika. Nedostajao nam je važan dio tima, a danas je Latvija iskoristila taj segment igre", rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.