Petrović: Lice ekipe u prvom poluvremenu je bilo jako loše

Trener Slobode nakon poraza od Borca

Petrović: Lice ekipe u prvom poluvremenu je bilo jako loše

D. Rakanović

Fudbaleri Slobode poraženi su od Borca sa minimalnih 1:0 u susretu 10. kola Premijer lige BiH. 

Trener Slobode Slavko Petrović bio je razočaran nakon utakmice.

"Ako se uđe ovako u utakmicu kao što smo mi ušli u prvom poluvremenu, ništa bolje se ne može ni očekivati. Mi smo sada bili jako bitni, pošto smo pobijedili Željezničar, odigrali dobro i onda na Balkanu je normalno da se opustimo", rekao je Petrović na konferenciji za novinare i nastavio: 

"Lice moje ekipe u prvom poluvremenu je bilo jako loše. Moram priznati da je Borac otvorio utakmicu onako kako smo mi htjeli da igramo. Bili su maksimalno agresivni, spustili su loptu i brzo igrali, tako da su i zasluženo došli do vodstva od 1:0. U drugom poluvremenu totalno druga slika, jer smo preuzeli inicijativu i pokušali doći bar do izjednačenja što nam nije uspjelo. Ostaje nam žal za bar jednim bodom, ali šta je tu je, moramo gledati na drugim mjestima da osvajamo bodove". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda nakon deset odigranih kola ima devet poena, a Petrović je svjestan da je propuštena velika šansa da se približi ekipama koje će se boriti za play-off. 

"Danas smo imali priliku da se približimo toj zoni koja računa na plasman u play-off, a sa ovom utakmicom smo se puno udaljili od toga. Pokušaćemo u slijedećim utakmicama doći do bodova", rekao je Petrović. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi