Novi trener Slobode

Petrović: Moramo se izvući iz ovog pakla

E. Dindić

Danas je na Tušnju zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović, koji će na užarenoj klupi Tuzlaka zamjeniti Vladu Jagodića. 

Prisutnim novinarima su se obratili predsjednik kluba Senad Mujkanović, sportski direktor Denis Karić i novi šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.

Prvi se prisutnim novinarima obratio sportski direktor Denis Karić, koji je bio veoma kratak u svom obraćanju. 

"Svi mediji su sinoć objavili dolazak gospodina Slavke Petrovića na mjesto trenera Slobode. Meni je izuzetno drago da smo uspjeli da angažujemo stručnjaka ovog kalibra, i smatram da je to dobar posao za Slobodu", rekao je Karić. 

Poslije toga, riječ je dobio novi šef stručnog štaba Slavko Petrović koji nije krio zadovoljstvo dolaskom u Tuzlu.

"Znam sigurno gdje sam došao, jer i na prostoru bivše Jugoslavije Sloboda iz Tuzle je bila veliki klub. Znam i kakvu sam situaciju došao i sigurno da neću tražiti alibi za mene i moje igrače. Jer to se odmah piše kako trener nije sastavio ekipu, trener nije radio pripreme. Nemamo puno vremena za gubljenje, za traženje alibija, moramo od prvog dana krenuti maksimalno, pokušati što brže osvojiti bodove koji nas izvlače iz ovog pakla u kojem je klub. I kada se to ostvari, podstaviti slijedeći cilj a to je ulazak u prvi šest ekipa u državi. Sigurno svaki trener ima svojih vrlina, a ja bih se zahvalio mom prethodniku gospodinu Jagodiću na dosadašnjem radu. Sigurno će biti situacija da kod mene svi fudbaleri počinju od nule, neke imaginarne nule. Možda kod mene isplivaju neki fudbaleri iz drugog plana, ali svi trebaju da znaju da kod mene imaju iste šanse. Moramo svi raditi zajedno, jer klub je u situaciji i na mjestu koje mu ne pripada", rekao je Petrović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga prisutnim novinarima se obratio predsjednik kluba, gospodin Senad Mujkanović koji nije krio zadovoljstvo angažovanjem novog šefa stručnog štaba.

"Treba da se zna da smo, nakon velike analize, uspjeli da se dogovorimo jako brzo. Svi smo mi u Slobodi prolazni, i svi radimo za interes kluba. Sigurno ne smijemo dozvoliti da  Sloboda padne na niske grane, a samim time što smo angažovali Slavka Petrovića, pokazali smo da ne želimo da se igramo sa ugledom kluba. Novom šefu želim mnogo sreće i nadam se da ćemo uspješno sarađivati, a mi mu kao i do sada stojimo na raspolaganju za sve. Moram da napomenem u pojedinim medijima smo juče pročitali da smo se mi kao Uprava miješali u odabir igrača, što nije istina. Nismo nikada, a nećemo ni počinjati", zaključio je Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti