Šef stručnog štaba FK Željezničar pred derbi

Petrović: Na bod se ne može igrati, ovo je utakmica sezone

S. Mlaćo

Na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u subotu se igra 111. po redu vječiti derbi FK Sarajevo i FK Željezničar.

Plavi sa Grbavice još uvijek su lider prvenstva, a ukoliko slave u derbiju, napravili bi veliki korak za osvajanju šampionske titule.

Svjestan toga je i šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović koji je govorio o sutrašnjoj utakmici na press konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica.

"Sigurno je derbi za nas utakmica sezone. Sa ovom utakmicom možemo da stavimo podlogu na šampionsku titulu i bitno je da izađemo na teren kao protiv Zrinjskog. Sve te špekulacije da je Sarajevo umorno i psihički palo padaju u vodu, jer derbi ima sasvim druga pravila. Mi smo u prednosti jer naš motiv mora biti veći i igrači moraju dati sve da dođu do pozitivnog rezultata", kazao je Petrović.

Činjenica je da Sarajevo ima problema, a nekoliko igrača i neće biti u kadru za sutrašnji meč.

"Ostajem pri mišljenju da svaki igrač u derbiju ide preko maksimuma i nas ne zanima ko za njih igra, a ko ne igra. Skoncentrisani smo na nas i nadam se da ćemo ponoviti kao igru protiv Zrinjskog", jasan je šef struke Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krupa nas više ne interesuje, a imali smo analizu i znamo gdje smo bili loši. Imamo svoj plan za igru, te ja ne bih o tome pričao, a na terenu treba da se vidi koliko smo ispoštovali. Na bod se ne može igrati i uvijek ćemo ići na pobjedu", dodao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi