Press konferencija u Bugarskoj

Petrović: Nadam se povoljnom rezultatu

U prostorijama stadiona "Beroe" održana je konferencija za medije FK Radnik na kojoj su se prisutnim medijima obratili trener Slavko Petrović i kapiten Samir Memišević. 

Tim iz Bijeljine će sutra odigrati svoju prvu evropsku utakmicu u klupskoj historiji protiv trećeplasiranog bugarskog kluba PFC Beroe, a da u taboru Radnika vlada optimizam moglo se vidjeti i na konferenciji za medije na   kojoj je trener Petrović istakao da se nada povoljnom rezultatu. 

"Poslije 15 dana priprema došli smo da odigramo prvu utakmicu u Evropi, koja je za Radnik prva u historiji. Pokušat ćemo zaista da pružimo maksimum i da ostanemo neporaženi. Mi u suštini nismo ni imali ljetne pauze tako da se osjeća umor još od prošlog prvenstva, ali to nije razlog da ne pružimo maksimum na terenu. Ako budemo igrali kao u finalu Kupa protiv Slobode, imamo realne šanse da ovdje napravimo rezultat koji nam daje nadu u revanšu. Očekuje nas ozbiljna i jaka ekipa koja nije slučajno bila treća u državi. Nadam se da ćemo prebroditi sve i izvući povoljan rezultat", kazao je Slavko Petrović prisutnim novinarima. 

Petrović je ističe da je u ovom trenutku Beroe kvalitetniji tim. 

"Mi smo gledali zadnju utakmicu koju je Beroe odigrao prije nekoliko dana, kao i onu protiv Partizana. Sigurno da možemo sa sigurnošću reći da Beroe ima kvalitetniju ekipu i u širini i u prvih jedanaest, tako da ćemo biti na teškom iskušenju", dodaje trener Radnika. 

Prva utakmica na strani za Petrovića predstavlja blagu prednost. 

"Uvijek je bolje odigrati prvu utakmicu na strani, jer onda i trener i ekipa znaju gdje su. Ako se ovdje izbori povoljan rezultat onda će nam sigurno biti lakše u revanšu. To je mala psihološka prednost."

Na kraju Petrović je istaknuo da će sutrašnja utakmica pokazati da li je sadašnji početni sastav kvalitetniji od onog iz prošle sezone. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kompaktnost ekipe je prošlost. Mi smo izgubili 14 igrača u ovom prijelaznom roku, od čega je bilo šest-sedam standardnih. Pokušali smo dovesti određene igrači koji su u našoj finansijskoj moći i sa raspoloživim kadrom moramo da radimo. Pokušat ćemo da ekipu dovedenu u formu u kojoj je bila prošle godine. U širini imamo kvalitetniji igrački kadar, a da li će početnih jedanaest kvalitetniji, pokazat će prva utakmica", podvukao je trener Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti