Petrović: Naša bajka teče dalje

Radnik slavio u Banja Luci

Petrović: Naša bajka teče dalje

Radnik je sjajnu formu nastavio pobjedom u večerašnjoj utakmici 14. kola BHT Premijer lige BiH protiv Borca. 

Za osmu ovosezonsku pobjedu Radnika pobrinuo se Marko Obradović u 60. minuti, a nakon utakmice trener Slavko Petrović je istakao da se njegov tim zasluženo vraća u Bijeljinu sa punim plijenom.

"Sasvim zasluženo smo pobijedili večeras Borac. Jednostavno, bili smo bolji i na sreću nismo pravili greške koje smo imali u prvom poluvremenu. Čestitam od srca svojim igračima", kazao je Petrović.

Ovom pobjedom tim iz Bijeljine se bodovno izjednačio sa Slobodom i Širokim Brijegom, te je jedan od kandidata za osvajanje jesenje titule. 

"Mi o tome ne sanjamo. Naša bajka teče dalje, jer sada na kontu imamo 28 osvojenih bodova. Prošle godine smo toliko imali nakon 29 kola. No, nećemo stvarati euforiju, idemo iz utakmice u utakmicu", jasan je Petrović. 

Trener domaćih Željko Vranješ nema razloga za zadovoljstvo. 

"Problem je što nikako ne uspijevamo realizirati stvorene šanse. Nedostaje nam dosta stvari, počevši od fizičke spreme pa nadalje, a ne znam šta je razlog. Što se tiče Radnika, znali smo o kakvom protivniku se radi, ali kada ne iskoristite svoje šanse onda morate čestitati protivniku na pobjedi. Mislim da se možemo spasiti i borit ćemo se do kraja", kazao je trener Borca. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.