Trener Željezničara nakon Radnika

Petrović: Ne znam za koga je ovo oproštajna utakmica

E. Škorić

Željezničar je u posljednjem kolu Lige za prvaka savladao Radnik (2:1), ali je ostao bez titule.

Želji pobjeda nije bila dovoljna, a svoje šanse prokockao je u Krupi i na Koševu.

"Sigurno turbulentna sezona. Zasluženo smo pobijedili, imali smo šansi dosta koje nismo iskoristili, moglo se ranije riješiti. Cilj je bio da se oprostimo pobjedom od gledatelja. Od određenih grupica vlada strašno negativna atmosfera, nadam se da će se to smiriti. Za sve koji rade za ovaj klub je jako teško raditi. Mi smo gubitnici ove sezone i to je jasno,ali se ne  može osporiti da je ovakva ekipa uzela 56 bodova. Sve je to prošlost koja izgleda nikoga ne interesuje.Ostali  su koraci da Uprava donese svoje zaključke i da se pređe hitno na prelazni rok. Jer za mjesec dana idu kvalifikacije za Evropsku ligu. Prvi trening je za nekoliko sedmica i igrači imaju zaista malo vremena za regeneraciju", rekao je Petrović, pa je dodao:

"Ne želim da govorim za koje igrače je ovo oproštajna utakmica, ne znam ni ja da li ostajem. Sve će se znati za nekoliko dana. Došao sam u situaciju koja nije laka jer je Željo izgubio dosta bodova na početku sezone. Došao sam za istu platu sa velikim rizikom i  znao sam šta me čeka. Rekao sam da će nam trebati par prelaznih rokova da dođemo do neke Evropske lige".

O Lendriću?

"Ostao sam bez komentara. Lendriću je klub puno puta progledao kroz prste. Nije korektno od strane nekih navijača da ga vrijeđaju, još je manje korektno kako se on ponašao. Morao je da šuti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tri godine radim u BiH i kad se sjetim početka, sigurno je napravljen iskorak, ali ima još prostora za napredak. Nadam se da će iz godine u godinu biti sve bolje, jer kaskamo za Evropom", zaključio je na kraju Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi