Košarkaši se vratili kući

Petrović: Nikada nećemo saznati koliko smo mogli na EP-u

Midhat Šljivak

U Sarajevo se danas vratila bh. košarkaška reprezentacija nakon što je ispala u prvom krugu Eurobasketa u Sloveniji, ali nakon sjajne tri pobjede.

"Sve sam vam rekao. Postoji jedna stvar koje nam je svima žao, a to je da nikada nećemo znati što smo već na ovom prvenstvu mogli naprviti. U ritmu u kojem smo bili, a nakon utakmice sa Srbijom se vidjelo smo da se počeli dizati, da postajemo skupina, prava reprezentacija, dočekali smo Mirzu, sve se sklopilo, ali nažalost nećemo znati da li je to bila zona medalje, Svjetsko prvenstvo, što je moglo biti...", rekao je Petrović, dodavši:

"Osjetili smo podršku ljudi, znamo da su ponosni na nas i mi smo ponosni na napravljeni posao. Sportska tuga i žal što nismo prošli dalje, a zaslužili smo".

"Ono što ne možemo napraviti, nikoga ne možemo suditi zbog jedne promašene lopte, zbog jednog izgubljenog pasa ili zato što je trener prerano tražio time-out. Vjerujem da je ovo jedan putokaz svima nama što i kako dalje", istakao je još selektor, a na pitanje hoće li ostati na klupi reprezentacije, odgovorio je:

"Harun i ja imamo dogvor. Puštamo sve dva mjeseca da se odmore, naći ćemo se u Sarajevu i onda ćete svi sve znati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.