Selektor Petrović nakon duela sa Rusijom

Petrović: Odigrali smo puno bolje u drugom poluvremenu

Midhat Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras prijateljski susret sa reprezentacijom Rusije. Rusi su na kraju slavili 80:67.

Nakon susreta razgovarali smo sa selektorom Petrovićem koji je istakao da je drugo poluvrijeme bilo mnogo bolje od prvog. 

"Ova Rusija nije ista kao ona koja je igrala protiv Srbije. Ova je jača za Monyu, Šveda i Savrašenka. Prvo smo poluvrijeme igrali u nekom grču nakon sinoćnjeg poraza. Drugo smo odigrali sasvim korektno. Za ovaj pripremni period možda i jedna utakmica previše," rekao je Petrović. 

"Problem nam je kohezija igre u napadu kada se sretnemo sa agresivnijim protivnikom. Zack ima povredu kuka i nadamo se da će je brzo sanirati, jer dosta toga nam polazi od njega. Zbog te povrede on nije atleta kakav je bio prošle godine," riječi su Petrovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.