Selektor nakon utakmice

Petrović: Ostajemo polako bez benzina, brinu me povrede

Nakon poraza od Grčke, večeras su naši košarkaši na turniru u Atini izgubili i od Italije, te ih očekuje još duel sa Litvanijom.

"Ostajemo polako bez benzina, to se vidjelo i danas. Imamo previše laganih, sitnih ozljeda, počevši od Stipanovića. Zack je bio u problemu s ramenom, Đedović s tetivama i akulumirao se jedan veliki umor i to je više nego očito. No, šta je tu je, treba sutra odigrati protiv Litve i vratiti se u  Sarajevo, oformiti bolnicu, masažu, priprmiti se za Sloveniju..", kazao je Petrović za SportSport.ba, dodavši:

"Odigrali smo sjajan turnir u Njemačkoj, ovdje samo na tragove, jer puno više rotiram i gledam, ali rotiram jer sam prisiljen zbog velikog broja sitnih povredica. Šteta, imali smo i ovu utakmicu u konopcima, ali nije bilo energije za dovršiti stvar".

"Bitna je samo jedna stvar, da se sutra niko ne povrijedi u 40 minuta", za kraj će selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.