Petrović: Ovaj turnir je previše za nas

Selektor bh. košarkaša Aco Petrović svakako ne može biti zadovoljan nakon trećeg uzastopnog poraza na Akropolis kupu u Atini. 

"Ne znam što da vam kažem. Ovaj turnir je previše za nas bez Stipanovića, Đedovića... Dvije utakmice previše, to je rezime ovog turnira. Nažalost, izgubili smo dvojicu igrača. Sigurno da sam pogriješio. Nažalost, ovo je prejak turnir, igrali smo protiv tri bivša prvaka Evrope, a mi sa smanjenim rosterom igrača to nismo mogli podnijeti ni energetski, ni fizički, ni moralno...", kazao je selektor za SportSport.ba, osvrnuvši se na povredu Nihada Đedovića.

"Potrebna su mu dva-tri dana odmora d se resetiraju Ahilove tetive jer sticajem okolnosti je puno igrao u ovih osam utakmica. Igrao je previše, možda sedam-osam minuta prosječno po utakmici. Moramo se stravično brzo resetirati u ova dva dana u Sarajevu", 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.