Petrović po povratku iz Slovenije: Nisam nimalo zabrinut

Selektor naše reprezentacije nakon priprema

Petrović po povratku iz Slovenije: Nisam nimalo zabrinut

Košarkaška reprezentacija naše zemlje se nakon kratkih priprema u Sloveniji vratila u Sarajevo gdje će boraviti u narednih par dana.

Naši košarkaši su imali težak pripremni period u kom su odigrali i četiri prijateljska susreta. Ubilježena su tri poraza i jedna pobjeda, ali i pored ovakvog bilansa, selektor Aco Petrović na današnjoj press konferenciji nije pokazivao zabrinutost.

"Odigrali smo četiri pripremna susreta. Prve dvije su bile defazivno orjentisane, a igrači su pružili i više nego što sam se nadao. Nisam se nadao psihičkom padu u duelima sa Slovenijom i Rusijom. Nikad nam se nije desilo da promašimo devet bacanja za redom kao što nam se to desilo u utakmici sa Slovenijom. U utakmici sa Rusijom se osjetio taj umor i određena psihološka blokada", rekao je Petrović te je dodao:

"Nisam nimalo zabrinut. Naš prioritet je da igrači poput Wrighta poprave formu. Poraza će biti još, ali radimo sve kako bi bili što spremniji za prvenstvo."

Petrović je također istakao kako je zadovoljan pojedinim igračima i pored poraza.

"Oduševili su me Stipanović u odbrani i Gordić koji kada uđe, unosi posebnu energiju. On će biti u konkurenciji za startnu petorku."

Zmajevi za dva dana lete za Njemačku gdje imaju zakazan turnir, a selektor Petrović će konačan spisak od 12 igrača na koje računa tokom Eurobasketa odrediti prije polaska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.