Trener Slobode pred meč

Petrović: Sarajevo je favorit zbog naših problema

Emir Dindić

Sloboda će sutra na Tušnju dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je press konferencija. 

Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović i fudbaler Haris Mehmedagić. 

Slavko Petrović je istakao da je zadovoljan odrađenim pripremama u Stanišiću, te da sutra očekuje jednu otvorenu utakmicu. 

"Zadovoljan sam odrađenim pripremama u Stanišiću, podigli smo fizičku spremu na jedan veći nivo. Sigurno je da su ove priprema za fudbalere bilo dosta naporno, radili smo dosta i na taktičkom planu. Sigurno smo da smo napravili jedan mali korak dalje, i da to ekipa sada mora pokazati protiv Sarajeva. Poslije dvije nedelje lopta se konačno kotrlja, jer fudbalerima je u suštini najdraže kada se igraju susreti. Dodatni plus je sigurno što nam dolazi protivnik kao Sarajevo, od ekipe koje se očekuje svake godine borba za titulu. Sigurno je da nam motivacije neće manjkati, sigurno je da ako želimo doći do bodova moramo pružiti minimalno onoga što smo pružili protiv Željezničara.", rekao je Petrović te dodao: 

"Sarajevo u ovaj susret ulazi kao favorit, jer mi imamo određenih kadrovskih problema. Gosti su izgubili iznenada bodove protiv Krupe, i oni dolaze isto da isprave kiks iz prošlog kola. Nećemo puno kalkulisati, želimo dati sve od sebe, sigurno je da će to biti jedna dobra ofanzivna utakmica sa obije strane, i da će bolji ili srećniji doći do bodova.", završio je Petrović. 

Fudbaler Haris Mehmedagić isto nije krio optimizam pred sutrašnji susret. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo trenirali u Stanišićima, ispravljali smo nedostatke  u našoj igri. Sigurno je da je ekipa Sarajeva jedna jako dobra ekipa, ali mi nemamo prava na kiks. Moraćemo u ovom susretu dati sve od sebe ako planiramo da bodovi ostanu na Tušnju. Pozivam sve ljubitelje fudbala a prvenstveno Slobode, da dođu i podrže nas a mi ih sigurno nećemo razočarati", rekao je on. 

Podsjetimo utakmica 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva na rasporedu je sutra sa početkom u 18:00 h.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti