Petrović: Šteta što nismo iskoristili euforiju

Trener Radnika nakon remija

Petrović: Šteta što nismo iskoristili euforiju

Slavko Petrović sa Radnikom nije uspio ostvariti treći uzastopni trijumf u BH Telecom Premijer ligi BiH, a seriju dobrih rezultata prekinuo je mostarski Velež.

Najveće zasluge što je Velež jučer ostao neporažen (0:0) pripadaju isključivo golmanu Adnanu Bobiću, koji je u brojnim napadima Radnika izlazio kao pobjednik. Njegovom partijom bio je oduševljen i Slavko Petrović. 

"Ono što je Bobić odbranio na utakmici je naprosto nevjerovatno. Ne treba biti golman kola, već golman Balkana i definitivno vrhunac što je jedan golman pokazao u BiH. Sve mu je pošlo za rukom, smatram da svi igrači Veleža trebaju njemu zahvaliti na osvojenom bodu", kazao je trener Radnika i potom se osvrnuo na utakmicu.

"Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, kao ni sa igrom Radnika u prvom poluvremenu. Doduše, ušli smo u utakmicu sa masovnim problemima, pet igrača je zbog virusa propustilo nekoliko treninga. Bilo je pitanje da li će moći igrati, a upitan je bio i Žižović koji je u posljednji trenutak dao zeleno svjetlo da može igrati."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petrović ističe da su njegovi igrači dominirali u drugom poluvremenu, ali da realizacija nije bila na nivou. 

"Velež je maestralno odigrao u posjedu lopte, bilo je teško ući u presing u drugom poluvremenu. Poslije sam tražio da maksimalno pojačamo tempo, da igramo brže i onda smo dominirali. Napravili smo nekoliko šansi, ali jednostavno lopta nije htjela ući u gol. Šteta je što nismo iskoristili euforiju poslije Željezničara", riječi su trenera Radnika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.