Petrović u Širokom Brijegu daje šansu juniorima

Pažnja usmjerena na Kup

Petrović u Širokom Brijegu daje šansu juniorima

Iako je danas na rasporedu posljednje kolo Premijer lige BiH, pažnja svih u Radniku iz Bijeljine je usmjerena na revanš utakmicu finala Kupa sa Slobodom. 

Odlukom stručnog štaba i rukovodstva kluba, priliku da pokažu kvalitet dobit će najperspektivniji juniori Radnika i jedan od njih je svakako Jovan Motika. Ovaj igrač je tokom sezone već imao priliku zaigrati za seniorski tim, a u Kupu BiH je uspio i da se upiše dva puta u listu strijelaca. 

"Ova utakmice je za nas mlade prilika da pokažemo da znamo igrati fudbal i da u budućnosti klub i trener Petrović može računati na nas. Već smo dobili priliku da igramo protiv Borca, a utakmica u Širokom Brijegu je prilika da svi pružimo maksimum i zabilježimo dragocjene minute u seniorskom", kaže mladi prvotimac Radnika.

Trener Slavko Petrović će u Hercegovini biti bez igrača koji su u dosadašnjem toku prvenstva iznijeli najveći teret.

"U Bijeljini je ostalo 10 igrača koji će početi utakmicu protiv Slobode u srijedu, jer ne želimo da uđemo u bilo kakav rizik pred toliko važnu utakmicu. Šansu će dobiti mladi, jer i mi moramo znati šta možemo očekivati od igrača koji završavaju staž u juniorskoj konkurenciji. Utakmice protiv Borca i Širokog Brijega su ozbiljni testovi na osnovu kojih klub može odlučiti ko od mladih igrača zaslužuje dobiti priliku u seniorskoj konkurenciji", riječi su Petrovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč u Širokom Brijegu počinje u 17:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi