Press konferencija nakon utakmice Slovenija - BiH

Petrović: Utakmica je bila jednosmjerna ulica

Midhat Šljivak

Selektor bh. košarkaške reprezentacije Aco Petrović ne može biti previše zadovoljan nakon poraza od Slovenije (70:54) u Jesenicama.

"Sloveniji je ovo deveta natjecateljska utakmica pred publikom, dok smo mi igrali dvije zatvorene utakmice. Nisam očekivao ovakav rasplet, jer smo već prvih par minut udarili u zid. Imali smo devet uzastopnih promašenih slobodnih bacanja. Tu je bilo vidljivo da se ne osjećamo dobro na terenu i jednostavno Slovenija je otišla na neku za njih prihvatljivu razliku. Nekom korektnom odbranom uspjeli smo ući u rezultatski egal, ali utakmica je bila jednosmjerna ulica u kojoj smo se tri puta vraćali, ali na kraju zaslužen pobjeda Slovenije", kazao je Petrović nakon utakmice, osvrnuvši se na protivnik.

"Zabili su dosta laganih poena nakon naših promašaja i izgubljenih lopti. Vidljiva je jedna izuzetno velika doza agresivnosti. Lakovič me iznendio, čitao je naše namjere. Slovenija ima dva ili tri vrhunska playmakera i Slovenija kao ekipa igra ekstremno agresivno. Vjerujem da će dosta reprezentacija na EP-u igrati poput Slovenije i bit će dost neizvjesno".

"Jednostavno se moramo adaptirti na košrkašku igru. Dosad smo igrali između sebe ili dva puta s Gruzijom koje su bile trening-utakmice. Najveći posao nas očekuje na dva turnir u Njemačkoj i Grčkoj. Za nekih sedam-osam dana očekujem da uđemo u nekakav igrački ritam. Svi znamo što znači razlika u broju utakmica u ovoj fazi priprema. Pred nama je puno više posla nego ispred trenera Slovenije", dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.