Nakon drugog poraza

Petrović: Utakmica protiv Crne Gore biće “kvalifikaciona”

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je i u 2. kolu Eurobasketa, a bolja od ekipe Ace Petrovića bila je selekcija Srbije koja je na prvenstvo stigla sa devet debitanata u timu.

“Prije svega želim čestitati ekipi Srbije i legendarnom treneru Dudi Ivkoviću koji je jedan od mojih omiljenih trenera. Što se tiče same utakmice, da bi ste igrali protiv ovako mlade i agresiven ekipe morate biti fokusirani i skoncetrisani 40 minuta. Nažalost imali smo dva loša perioda od tri-četiri minute i kada pričamo o prvih 20 minuta, kada igrate protiv ovakvog tima, nevjerovatno je imati devet promašenih LAPS I dvanaest izgubljenih lopti i jasno je da se to odmah odražava na stanje na semaforu”, kazao je selektor bh. tima, dodavši.

“U momentu kada smo pronalazili neku energiju i kada sam uvodio neke igrače koji nisu bili u fokusu u jučerašnjoj utakmici, a u današnjoj su unijeli neko osvježenje. Tada smo počeli igrati odbranu i došli smo u priliku tokom vodstva Srbije od deset poena razlike, da čak još više smanjimo taj zaostatak, ali u tom trenutku smo pogodili samo jedno slobodno bacanje i jedna ‘sretna lopta’ završila je u rukama srbijanskih košarkaša, ali to je tako. Na kraju je sve na svom mjestu i ja još jednom želim iskoristiti priliku da čestitam pobjedniku i smatram da oni imaju veliku priliku na ovom prvenstvu”.

Petrović se još uvijek ne predaje i smatra da bi u slučaju pobjede nad Crnogorcima Slobodan dan koji slijedi za naše reprezentativce nakon pomenutog duela mogao biti ključan.

“Pokušati ćemo pobijediti u toj utakmici, jer nakon nje nam slijedi slobodan dan i ako napravimo to iznenađenje i pobjedimo to bi za moj tim mogao biti jako bitan segment, jer je za moj tim u tom slučaju slijedi još jedna kvalifikaciona utakmica sa Makedonijom koja će takođe imati skor 0-3, tako da će sutra biti naša ‘kvalifikaciona’ utakmica”, ističe Petrović, te se jkoš jednom prisjeća jučerašnjeg poraz od Latvije.

“Jučer smo bili tužni nakon poraza od Latvije koja je pokazala da je zaslužila ove dvije pobjede tokom prva dva dana takmičenja”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti