Petrucci: FIBA je od nas tražila 830.000 eura za pozivnicu

Italija odustala od kandidature za pozivnicu

Petrucci: FIBA je od nas tražila 830.000 eura za pozivnicu

U subotu ćemo saznati imena reprezentacija koja će sa pozivnicama ići na Svjetsko prvenstvo u Španiji. Među evropskim selekcijama je i BiH, a bila je i Italija koja je odlučila odustati. Zašto? Odgovori je dao predsjednik saveza Gianni Petrucci.

"FIBA je za početak od nas kao saveza tražila 830.000 eura, kao neki minimum, kao neku nadu i mi više nismo unutra. Zašto? Zato što smatramo kako nije etički učestvovati u nečemu što podsjeća na aukciju. Pogotovo u trenucima kada ekonomska situacija u našoj zemlji nije idealna. Nije moguće da se za kriterij ne uzimaju sportski kriteriji, ranking reprezentacija ili nešto slično. Čak sam siguran da će pozivnicu dobiti neka od reprezentacija koju smo pobjedili na Eurobasketu u Sloveniji", kaže realni Petrucci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.