Pezo: Pet godina nije kupljena lopta, ovo je užasno

ŽRK Iskra pred gašenjem?

Pezo: Pet godina nije kupljena lopta, ovo je užasno

S. Mlaćo

Nekadašnji šampion naše zemlje u rukometu ŽRK Iskra Bugojno nalazi se u veoma teškoj situaciji.

Nekada slavni klub dotakao je samo dno, a svjetla na kraju tunela bar za sada nema. Trener Alan Pezo ostao je sam uz mlade igračice koje svoje treninge održavaju u KSC Bugojno, među građanima Bugojna zbog velikih hladnoća popularno nazvanom "ledenom bugojanskom dvoranom".

Pezo ističe da je klub na rubu ponora, te da ne znam kome da se obrati.

"Pripreme ćemo početi, ali ne znamo šta da radimo. Minus u dvorani je veliki, uslovi su užasni, a lopta se nije kupila već pet godina. Mi smo se ustabili, a oni koji su dužni trebaju da nam dodijele što nam pripada. Ovo što pričam dešava se i drugim klubovima u gradu, ali oni šute. Mi posljednju utakmicu u prvom dijelu sezone nismo ni odigrali", kazao je za SportSport.ba trener ŽRK Iskra Bugojno Alan Pezo.

Treba istaći da je ŽRK Iskra u prošloj godini proglašen za najboljim ženskim klubom u gradu, a godinu ranije ista nagrada ovom klubu pripala je u kantonu SBK/KSB. Bugojanke su trenutno član Prve lige Federacije naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije