Video: Dino Kurbegović

Selektor ženske reprezentacije Engleske

Phil Neville: Prvi put sam u BiH, bilo je ovo nevjerovatno iskustvo

Selektor ženske fudbalske reprezentracije Engleske Phil Neville danas je prvi put boravio u Bosni i Hercegovini i poručuje da su impresije sjajne. 

Njegova reprezentacija pobijedila je Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Neville je nakon meča istakao da je bilo vrlo važno postići prvi gol.

"Željeli smo postići taj prvi gol. Prvi gol je uvijek ključan. Duh i karakter igračica Bosne i Hercegovine je bio sjajan. Ali znali smo to. Igrali smo u petak protiv Velsa koji ima veoma sličan sistem. Znali smo da što utakmica bude duže odmicala to će naša kondiciona sprema više dolaziti do izražaja, kao i kvalitet. To se i pokazalo. Ovo mi je prvi put da sam u Bosni, bilo je ovo nevjerovatno iskustvo. Teren je sjajan, kao i publika. Bila je ovo veoma lijepa utakmica. Mi smo napadali stalno i trebali smo biti strpljivi", rekao je Neville i nastavio:

"Slične utakmice očekujem i u nastavku kvalifikacija. Očekujem da će ekipe protiv nas igrati veoma povučeno. Mi smo favoriti da prođemo dalje. Očekujem da rivali igraju sa pet defanzivaca. Danas smo imali nekoliko sjajnih poteza. Mislim da smo trebali dobiti i penal i to bi nam olakšalo posao. Što je duže bio rezultat 0:0 Bosna je imala veći razlog za borbu, ali mislim da je rezultat 2:0 realan odnos prikazanog na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi