Phillips traži formiranje udruženja sudija, klubova i trenera

Zbog čega je odgođena Skupština N/FSBiH

Phillips traži formiranje udruženja sudija, klubova i trenera

UEFA je imenovala Alexa Phillipsa na mjesto smijenjenog Marcela Benza, a ovaj je Englez naložio odgađanje Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Povjerenik UEFA za Bosnu i Hercegovinu Marcel Benz, koji je smijenjen sa te dužnosti, dobio je nasljednika, Engleza Alexa Phillipsa, koji je odmah krenuo u akciju.

Naime, Phillips je poslao zahtjev Komitetu za nornmalizaciju zbog kojeg je Skupština N/FSBiH odgođena, saznaje SportSport.ba.

Phillips je tražio da se po hitnom postpuku formiraju udruženja trenera, sudija i klubova u Bosni i Hercegovini, da se pripremi izmijenjeni statut i da se ova tri udruženja ugrade u N/FSBiH i njegova tijela.

Prema ranijem prijedlogu, kojeg je potpisao Marcel Benz, formiranje ovih udruženja nije bilo planirano i to je bio jedan od razloga zbog kojih je Benz uklonjen sa svoje dužnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti