Pick Szeged poražen u Švicarskoj, Vranješ pocrvenio

Liga prvaka, grupa D, 8. kolo

Pick Szeged poražen u Švicarskoj, Vranješ pocrvenio

Rukometni prvak Švicarske, Kadetten Schaffhausen, je u okviru 8. kola grupe D Lige prvaka sa 32:29 savladao mađarski Pick Szeged za koji nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladir Vranješ. 

Pobjedom na drugoplasiranim sastavom grupe D švicarski tim je zadržao šanse za plasman među Top 16 timova Evrope. Kadetten je uglavnom imao vodstvo tokom većeg dijela susreta, a na poluvremenu je imao četiri gola prednosti. 

Reprezentativni pivot naše reprezentacije postigao je da pogotka za svoj tim, ali i zbog jednog grubog starta zaradio direktan crveni karton, a prethodno je imao jedno isključenje.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Manuel Liniger u redovima domaćeg sastava sa osam golova, dok su Ilyes i Prodanović za goste postigli po sedam pogodaka.

Liga prvaka, grupa D, 8. kolo:
Kadetten Schaffhausen - MOL-Pick Szeged 32:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.