Pieroni potpisao za Gent

Belgijanska Jupiler liga

Pieroni potpisao za Gent

Edmir Škorić

Ambiciozna belgijska momčad AA Gent potpisala je novog igrača. Riječ je o Luigi Pieroni, bivšem napadaču francuskog Valenciennesa.

Gent je trenutno trećeplasirana ekipa u Belgiji, dva boda manje od Club Bruggea, a osam od vodećeg Anderlechta. Trener Michel Preud'homme želi u nastavku sezone ostati u vrhu Jupiler lige, pa je odlučio dodatno pojačati momčad.

Luigi Pieroni (29) svoju profesionalnu karijeru počeo je u RFC de Liegeu, a igrao je i za Mouscron, Auxerre, Nantes, Lens i Anderlecht, da bi 2008. godine prešao u Valenciennes.

Belgijanac nije uspio ostvariti dobar dojam u Valenciennesu te je uglavnom sjedio na klupi, pa je bilo jasno da će ovog januara pronaći novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti