Piksi s porodicom donirao 1,3 miliona dinara

Ljudski čin Dragana Stojkovića

Piksi s porodicom donirao 1,3 miliona dinara

Legendarni fudbaler Dragan Stojković Piksi sa svojom porodicom donirat će 1,3 miliona dinara stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji. 

Piksi će zajedno sa suprugom donirati milion dinara, dok će njegova djeca Anja, Andrea i Marko donirati po 100.000 dinara. 

Stojković je iz Pariza ppotvrdio da će novac uplatiti na račun Vlade Srbije. On je istakao da je svim srcem uz narod koji je zadesila teška nesreća. 

"U ovom momentu je potrebno da se pokaže jedna velika humanost i solidarnost čitavog naroda, požrtvovanje svakog pojedinca, jer najteže, nažalost, tek predstoji. Toga moramo biti svjesni, ali se ne smijemo predavati i svi moramo biti kao jedan", poručio je Piksi. 

"Vidimo da su se djeca volonterski već uključila u prikupljanje humanitarne pomoći putem sajta koji su za te potrebe posebno otvorili, a s obzirom na to da oni imaju veliki broj prijatelja širom svijeta očekuje da pomoć neće izostati", istakao je Stojković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.