Pilav: U Grčku se ne vraćam
Pilav je u potrazi za novim klubom

Aida Pilav raskinula ugovor s Apollonom

Pilav: U Grčku se ne vraćam

Globalna ekonomska kriza sve više uzima danak i u sportu. Prije desetak dana smo imali priliku pisati o teškoj situaciji u grčkoj muškoj košarkaškoj ligi, a sada je na red došla i ženska košarka.

Kriza trese skoro sve klubove prve grčke lige. Plate igračicama kasne već nekoliko mjeseci, a veliki broj njih se odlučuje i na raskid ugovora. Jedna od njih je i naša Aida Pilav koja je raskinula ugovor sa svojim Apollonom i vratila se u Bosnu i Hercegovinu.

"Zbog teške situacije odlučila sam raskinuti ugovor s Apollonom. Velika ekonomska kriza je pogodila sve grčke klubove, što se sve više osjeća na ugovorima igračica. Trenutno sam kući i čekam pronalazak novog kluba", kaže Aida Pilav za Sportsport.ba.

U ovako teškoj finansijskoj situaciji vrlo teško je pronaći novi klub. Ipak, naša košarkašica je puna optimizma i nada se da će što prije znati ime svog novog kluba.

"Trenutno sam kući na odmoru. Moj menadžer je u potrazi za novim klubom. Iskreno se nadam da ću uskoro znati ime mog novog kluba. Ono što je poznato u ovom trenutku je da se u Grčku ne vraćam", rekla je za Sportsport.ba naša reprezentativka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije