Pilav u poljskom Energia Torunu
Nakon Mađarske i Gčke Aida Pilav seli u Poljsku

Aida Pilav pronašla novi klub

Pilav u poljskom Energia Torunu

Samo nekoliko dana nakon što je raskinula ugovor s grčkim Appolonom, naša ponajbolja košarkašica Aida Pilav pronašla je novi klub. Zeničanka će u nastavku sezone nositi dres poljskog prvoligaša Energia Toruna kojeg s klupe vodi naš proslavljeni stručnjak Elmedin Omanić.

Radi se o izuzetno dobroj ekipi koja trenutno zauzima peto mjesto na tabeli jake poljske lige s omjerom 9-6. Pored poljske lige Energia nastupa i u FIBA Eurocupu gdje ih već naredne srijede očekuje dvoboj s ukrajinskim Kijevom.

"Sretna sam što sam vrlo brzo rješila pitanje novog kluba. Već sutra idem po vizu za Poljsku, a novom klubu ću se priključiti do kraja ove sedmice, jer me već u srijedu očekuje utakmica Eurocupa protiv Kijeva", rekla je vidno zadovoljna Aida Pilav nakon potpisa ugovora s Torunom.

Aida se posebno veseli što će imati priliku surađivati s našim ponajboljim trenerom Elmedinom Omanićem. Omanić je ime izgradio vodeći Željezničar i reprezentaciju BiH, a s velikim uspjehom je nastavio raditi i van granica naše zemlje.

"Trener ekipe je Elmedin Omanić koji je odličan stručnjak. Drago mi je što ću imati priliku sarađivati s njim jer znam o kakvom se stručnjaku radi", rekla je Aida Pilav za Sportsport.ba odmah nakon potpisa ugovora s poljskim klubom.

Aidi Pilav će Poljska biti treća destinacija van granica naše zemlje. Nakon uspješnih igara u Mađarskoj i Grčkoj imaće priliku pokazati kvalitet i u jakoj poljskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije