Pinar i Oldenburg na završnom turniru EuroChallenge kupa

Pinar i Oldenburg na završnom turniru EuroChallenge kupa

M. Šljivak

Ekipe Pinar Karsiyake i Oldenburga plasirale su se na Final Four EuroChallange Kupa nakon što su večeras u trećim utakmicama savladali svoje protivnike Paris i Khimik.


Pinar je ubjedljivo na svom terenu savladao Paris 85:69, a već nakon prvih deset minuta su imali 13 poena prednosti 21:8. Do poluvremena su prednost povećali na 18 razlike 44:26, a u nastavku je Paris uspio samo smanjiti prednost na 16 razlike 85:69.

William Thomas i Robert Dixon su sa po 22 poena predvodili Pinar do pobjede, a kod Parisa Sean May je ubacio 23 poena.

Ubjedljiv je bio i Oldenburg koji je sa 100:78 savladao ukrajinski Khimik. Samo prvih deset minuta u ovom susretu je bilo izjednačeno. Ostatak susreta je u potpunosti pripao Oldenburgu, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu.

Rickey Paulding je sa 24 poena predovdio Oldenburg, Adam Chubb je dodao 22, dok je kod Khimika Willie Dean ubacio 23 poena.

Pored ova dva tima na Final Four su se plasirali francuki Gravelines i ruska Krasnye Krylia.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti