Pinar i Ušak drže vrh u Turskoj

Turkska BBL liga

Pinar i Ušak drže vrh u Turskoj

Midhat Šljivak

Četiri utakmice devetog kola turskog košarkaškog prvenstva odigrano su danas, a nove pobjede upisale  su ekipe Pinar Karsiyake i Ušaka, te su na taj način zadržali vrh tabele

Pinar je slavio na gostovanju u Konyi protiv Selčuk univerziteta s 98:84. Selčuk se držao dobro do sredine treće dionice kada je Pinar napravio ključnu seriju, te su na kraju došli do pobjede, ukupno sedme u sezoni. 

U pobjedničkom sastavu Lee Dixon je ubacio 25 poena, a po 18 su dodali Esteban Batista i Can Alting. Kod domaćeg tima Thomas Delinkaitis je ubacio 22 poena, a Troy De Vries 21 poen.

Ušak je također slavio na gostovanju i to kod Turk Telekoma sa sigurnih 76:64. Vodio je gostujući tim kompletnim tijekom utakmice, te su usprkos opuštanju u zadnjoj četvrtini na kraju stigli do pobjede u ovom meču. 

Justin Carter je predvodio Ušak sa 17 poena, dok je kod Turk Telekoma Vuk Radivojević ubacio 13 poena.

Bešiktaš je u ovom kolu savladao Mersin 85:78. Chris Lofton je vodio Bešiktaš do pobjede s 22 poena, dok je za goste Antwain Barbour ubacio 20 poena. 

Tofaš je u najuzbudljivijoj utakmici dana savladao Kolejiler 89:84. Denmon i Četin su ubacili po 16 poena, a za goste je Vladimir Golubović je za goste ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.