Pinilla se vraća u matični klub

Napušta Genovu

Pinilla se vraća u matični klub

Endin Čaušević

Čileanski napadač Mauricio Pinilla ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti redove Genove

Nekadašnji čileanski reprezentativac s italijanskim klubom ima ugovor na još godinu dana, ali su sve šanse da će već ovog ljeta napustiti Genovu. Italijanski mediji prenose da je Pinilla zatražio sporazumni raskid ugovora, te da će mu italijanski klub izaći u susret.

Ovaj 33-godišnji napadač želi da se vrati u Čile jer je dogovorio sve uslove sa Universidad de Chileom. Pinilla je ponikao upravo u ovom klubu i ima ogromu želju da svoju igračku karijeru završi upravo tu gdje je sve počelo.

Pinilla je čileanski klub napustio 2003. godine kada je stigao u Inter, a nakon toga nastupao je za Chievo, Celtu, Sporting, Racing Santander, Hearts, Vasco da Gamu, Apollon Limassol, Grosseto, Palermo, Cagliari i Atalantu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije