Pinilla dobio žestoku suspenziju
Foto: EPA

Zbog vrijeđanja sudije

Pinilla dobio žestoku suspenziju

Endin Čaušević

Fudbaleri Genove doživjeli su blamažu na domaćem terenu u meču 30. kola Serije A protiv Atalante.

Atalanta je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu Serije A, a igrači ove ekipe to su potvrdili i u prethodnom kolu kada su gostovali u Genovi. Ekipa Atalante je slavila sa ubjedljivih 5:0, te je nastavila svoju odličnu seriju.

Utakmicu ove dvije ekipe obilježio je napadač Genove, Mauricio Pinilla. Čileanac je šansu dobio u drugom dijelu, ali je ubrzo morao na hlađenje jer je dobio crveni karton.

Pinilla je dobio žuti nakon prekršaja nad golmanom Atalante Berishom, a onda je verbalno napao glavnog sudiju Claudia Gavilluccija. Osim uvreda čileanski napadač je imao uvredljivu gestikulaciju rukom nakon čega je dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fudbalski savez Italije odmah nakon utakmice je pokrenuo istragu protiv Pinille, a danas je Disciplinska komisija objavila svoju odluku. Naime, Pinilla je žestoko kažnjen sa pet utakmica suspenzije, no mora se priznati da je to zaista zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi