Pinto postao najstariji prvotimac Barcelone

Sa 37 godina i 121 danom

Pinto postao najstariji prvotimac Barcelone

Edmir Škorić

Iskusni Barcelonin golman Jose Manuel Pinto postao je najstariji nogometaš koji je nastupio za katalonski klub u jednoj prvenstvenoj utakmici.

Pinto je umjesto Victora Valdesa branio u večerašnjoj 2:0 pobjedi Barcelone nad Deportivom. 

 

Sa 37 godina i 121 danom starosti nadmašio je Juana Ramona Alexanka, koji je u sezoni 1992/93 igrao utakmicu sa 37 godina i 32 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Pinto brani utakmice Kupa Kralja, ali i prvenstvene ukoliko se povrijedi Valdes ili, naprimjer, kada mu je potreban odmor, kao što je to večeras bio slučaj. Valdes se sprema za utakmicu s Milanom, pa je Pinto dobio priliku da debitira u Primeri ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.