Pioli izrevoltiran suđenjem ponizio sudiju i očitao mu lekciju

Nije se mogao suzdržati

Pioli izrevoltiran suđenjem ponizio sudiju i očitao mu lekciju

E. Oštraković

Nogometaši Milana sinoć su na domaćem terenu poraženi u jednom od derbija 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Ekipa Chelseaja je odigrala sjajno, te je na kraju ostvarila pobjedu od 0:2 na gostovanju kod Milana koja će im mnogo značiti u borbi za prolaz u naredni fazu takmičenja.

Očekivalo se da će Milan na ovom susretu odigrati kao protiv Juventusa, da je to bio slučaj sigurno da Chelsea ne bi tako lako ostvario pobjedu.

Ipak, Milan je na samom otvaranju susreta, tačnije u 18 minuti ostao sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Tomori.

Dosuđen je i jedanaesterac za Chelsea koji je u pogodak pretvorio Jorginho, a konačan rezultat postavio je Aubameyang golom u 34. minuti.

Trener Milana, Stefano Pioli, nije bio zadovoljan načinom na koji je Daniel Siebert vodio utakmicu protiv Chelseaja.

Siebert je od samog starta prestrogo dijelio kartone, te je gotovo svaki prekršaj bio okarakterisan kao žuti karton. To najbolje pokazuje i podatak da je na kraju utakmice bilo čak devet žutih i jedan crveni karton.

Pioli che gliele canta#MilanChelsea #siebert #UCL pic.twitter.com/p4HMlSgd33

Nakon utakmice trener Milana, Stefano Pioli, nije htio pružiti ruku sudiji iz Njemačke, a to se zaista jako rijetko dešava na nogometnim terenima.

On je došao do Sieberta sa rukama u džepovima i odlučio je da mu se obrati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rekao sam mu šta mislim o njemu. Ne govorim baš najbolje engleski, ali siguran sam da zna šta sam mu rekao. Ne želim govoriti o tome", rekao je Pioli.

Uprkos porazu od Chelseaja, Milan ima samo tri boda manje upravo od tima iz Londona koji se sada nalazi na prvom mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi