Pioniri FK Sarajevo pobjedom u gradskom derbiju stigli do titule prvaka

Zlatni dan za FK Sarajevo!

Pioniri FK Sarajevo pobjedom u gradskom derbiju stigli do titule prvaka

S. Grebović

Danas je na pomoćnom terenu stadiona Grbavica odigran zaostali susret 2. kola elitne kadetske lige između Željezničara i Sarajeva, koji je završen pobjedom gostiju 1:0.

Nakon što su se seniori Sarajeva danas stigli do trofeja Kupa naše zemlje i najmlađa selekcija tima sa Koševa se okitila titulom prvaka u pionirskoj konkurenciji.

Zahvaljujući ovom trijumfu Sarajevo je i matematički osiguralo naslov prvaka naše zemlje tri kola prije kraja prvenstva.

Gol odluke postigao je Irfan Ramić u 20. minuti. Bez obzira što se radi o pionirima, derbi kao takav je protekao u vrlo borbenoj igri sa obje strane pa se glavni sudija ovog meča više puta morao 'hvatati za džep'.

Sudac Parla je Drini Ajdinu u 24. minuti pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton i poslao ga ranije pod tuš.  

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Sarajevo je tako stiglo do 78 osvojenih bodova, što je 13 više od drugoplasiranog Željezničara, a koliko su Bordo momci bili dominantni tokom čitave sezone svjedoči podatak da još nisu osjetili gorčinu poraza.

Promo

Top Komentari

Fcs
SARAJEVO ŠAMPION!!!
28 0
Edin Merlin
Naša svijetla budučnost !!!!!! Bravo momci,svaka čast !!!!
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti