Pioniri Sarajeva bolji od vršnjaka iz Željezničara

Uvertira za seniore

Pioniri Sarajeva bolji od vršnjaka iz Željezničara

Pioniri Sarajeva danas su pobijedili vršnjake iz Željezničara sa 1:0 u okviru Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine. 

Već nakon sedam minuta Bordo ekipa je uspjela da dođe do vodstva, a strijelac gola glavom je bio Nermin Bijelonja nakon ubačaja sa lijeve strane.

Do kraja prvog dijela susreta Sarajevo je bilo nešto opasnije, ali promjene rezultata nije bilo. U drugom poluvremenu Željezničar se budi i pruža nešto bolju partiju, ali to nije bilo dovoljno da Plavi dođu barem do boda, pa su se na kraju morali pomiriti sa porazom.

Inače, Sarajevo je nakon ovog meča prvo na tabeli sa maksimalnih pet pobjeda, dok Željezničar iz četiri meča ima tri pobjede i poraz.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Sarajevo: Brkić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina, Mešić, Bajrić.

Željezničar: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Trnka, Behlil, Jaganjac, Mašala, Karišik, Halilović, Hrkalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi