Pionirke Jedinstva BHT pobjednice Euroregion lige

Pionirke Jedinstva BHT pobjednice Euroregion lige

Pionirke Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo iz Tuzle pobjednice su Euregion lige za ovu sezonu. Na završnici ovog takmičenja, održanog minulog vikenda u Loznici, na kojoj su još nastupili domaćin ŽKK Loznica, te ŽKK Vlasenica i ŽKK Brčko, Tuzlanke su prikazale da imaju najtalentovaniju generaciju košarkašica i ubjedljivo su slavile u oba meča. 

Djevojčice trenera Mirze Oštrakovića u polufinalu su pobijedile Vlasenicu 66:39 (20:9, 21:8, 16:4, 9:18), uz sjajan nastup Anje Perko koja je postigla 19 poena, te Monike Vojvodić i Amine Čehajić sa po 17 poena.

U finalu su Tuzlanke bile još uvjerljivije. Svladale su domaćina Loznicu 70:23 (17:5, 12:3, 24:7, 17:8). Anja Perko je bila još učinkovitija nego u polufinalu, ubacivši 25 poena, a dobro su joj asistirale Monika Vojvodić sa 15, Amina Čehajić sa 13 i Naida Ruščuklić sa 12.

Pobjedom na završnici Euroregion lige za mlade košarkašice, Jedinstvo BH Telekom je zaokružilo izvanrednu sezonu u kojoj su osvojile 7 medalja na takmičenjima za mlađe selekcije, od kojih pet zlatnih na službenim natjecanjima, te dvije bronzane. 

Naime, Tuzlanke su prvakinje BiH u konkurenciji pionirki i pobjednice Euroregion lige, prvakinje su BiH za kadetkinje, a u toj kategoriji osvojile su naslove prvakinja Regionalne lige i Lige mladih, dok su u klasi juniorki osvojile treća mjesta na prvenstvu BiH i u Ligi mladih. Trener svih selekcija je Mirza Oštraković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti