Pipan napustio klupu, mnogi se povlače iz tima

Raspad makedonskog tima

Pipan napustio klupu, mnogi se povlače iz tima

Nakon što košarkaška reprezentacija Makedonije, koja je igrala u grupi sa našom selekcijom od koje je doživjela poraz, nije uspjela izboriti plasman u drugi krug Eurobasketa makedonski tim se počeo osipati.

Slovenački stručnjak Aleš Pipan koji je na ovom Eurobasketu predvodio jedno od najvećih iznenančenja sa prošlog EP-a napustio je klupu Makedonaca i vratio se u ljubljansku Olimpiju.

Nakon rezultata, koji očito nisu zadovoljili nikoga, povlačenje iz nacionalnog tima potvrdili su i Pero Antić, Vlado Ilijevski, Đorđe Čekovski, Todor Gečevski, dok je oproštaj od makedonskog dresa najavio i Bo McCalebb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.