Piplica spašavao, Barbarez zabijao

Revijalna utakmica

Piplica spašavao, Barbarez zabijao

Adnan Beganović

Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva zamalo je sam sebi zagorčao život. Ćala se priprema za zvanje profi-trenera i prošao je seminare, bio na specijalizaciji, a jučer je namučio svog mentora prof. Harisa Jaganjca i njegove pulene, proslavljene asove.

Bila je to nesvakidašnja, ali zanimljiva utakmica.

Na jednoj strani bivši vrsni nogometaši, koji su igrali u klubovima, kakvi su Real, Fenerbahce, Borussia (D), Hamburg, Galatasaray, Bayer, Cotbus, Osijek, Sturm, Rijeka, Čelik, Sarajevo, Bordeaux, Austrija, Hajduk, Bursa...

Varešanović, Piplica, Baljić, Barbarez, Nestorović, Repuh, Turković, Musa, Valentić, A. Petrović, Odović, Jaganjac, Akrapović, Hujdurović, Vukoja, Galinović, V. Petrović, - činili su selekciju trenera, bivših proslavljenih asova, koji polažu za profi-licencu.

Na drugoj strani bili su novinari; Tiro, Trbonja, Kolar, Huseinbegović, Bunić, Čulić, Solak, Burazerović, Branković, Pećanac, Mehanović, Škandro, Kurtanović  pojačani bivšim prvoligaškim asovima, Bulentom Biščevićem, Samirom Mekićem, Omer Joldićem i Rusmirom Cvikom.

Kako je krenulo, prisustvo nekadašnjih vedeta Želje, Sarajeva, Slobode, Čelika, nije se osjetilo u igri novinarske selekcije. Na "prepad" su Barbarez i društvo uhvatili novinare i poveli sa 3:0.

Onda je sudija, odnosno sutkinja Alisa Suković, inače nogometačica SFK 2000 impresionirana nogometnom elegancijom Sergeja Barbareza, zaboravila svirati ofsajd, pa je Solak morao još tri puta vaditi loptu iz svoje mreže.

U nastavku je Mehmed Janjoš napravio neke rokade, ostavio iskusnog Škandru kao posljednjeg čovjeka odbrane, kojem su uspješno asistirali odlični Tiro i Kurtanović, te po bokovima, Trbonja i Bunić.

Kolar, Huseinbegović, Branković, Bunić, bili su nezadrživi za odbranu iz selekcije trenera. Pala su dva pogotka, ali bi u nastavku rezultat možda bio i izjednačen da Piplica nije imao svoj dan. Bravuroznim panterskim intervencijama, Tomo je čudesno zaustavljao akcije "sedme sile".

Mirza Varešanović je prije i nakon utakmice primao čestitke, jer je isti dan imenovan za trenera Sarajeva. Oba tima su dobila po poluvrijeme. Barbarez i Piplica su bili najbolji, a u novinarskim redovima epitet igrača utakmice zaslužio je trener Janjoš, za strateško vođenje tima, sastavljenog "s brda s dola".  Janjošu su asistirali Arsen Novalija, Zlaja Rašidović i Sinan Sinanović. 

Revijalna utakmica:

Novinari - Asovi 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.