Piplici ponuđeno mjesto trenera u Cottbusu
Tomislav Piplica branio bi još jednu sezonu

Najstariji profesionalac u Bundes ligi

Piplici ponuđeno mjesto trenera u Cottbusu

A. Beganović

Tomislavu Piplici, bivšem reprezentativcu naše države i istinskoj golmanskoj legendi Bundes lige, ponuđen je trenerski posao u Cottbusu nakon završetka karijere.

Piplici na kraju ove sezone ističe ugovor i prema svemu sudeći, u narednih pola oprostiće se od  aktivnog bavljenja fudbalom.

Čelnici Cottbusa izrazili su veliku želju za ostankom njihove "ikone" u klubu i ponudili mu mjesto trenera u mlađim kategorijama. Piplica je potvrdio ove navode, ali je kazao i kako bi volio potpisati još jedan igrački ugovor.

Tomislav Piplica je rođen u Bugojnu prije 39 godina i trenutno je najstariji profesionalac u Bundes ligi. Njegov igrački uspon počeo je još davne 1987. godine kada se okitio titulom svjetskog prvaka sa "zlatnom čileanskom generacijom" SFR Jugoslavije.

Nakon bugojanske Iskre, seli se u susjednu Hrvatsku 1989. godine, gdje je branio boje nekoliko klubova (Zagreb, Istra, Segesta, Samobor). Sjajnim partijama u Hrvatskoj nogometnoj ligi osigurao je transfer u njemački Cottbus, gdje je svojim intervencijama i ponašanjem na terenu zaslužio veliko poštovanje navijača ovog bundesligaša.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Cottbusu, bivši golman naše reprezentacije nalazi se već 10 godina, a dva puta je bio proglašavan za najboljeg fudbalera ovog kluba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.