Piqueu je prijetilo da ne igra u El Clasicu, ali se sinoć u posljednji tren uspio "osigurati"
Pique je namjerno napucao loptu i dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Eibara

Nije želio da rizikuje u utakmici protiv Eibara

Piqueu je prijetilo da ne igra u El Clasicu, ali se sinoć u posljednji tren uspio "osigurati"

S. Pašalić

Barcelona je sinoć na Camp Nou odigrala meč protiv Seville i slavila sa visokih 4:0.

Iako su gosti sjajno krenuli u meč i stvorili nekoliko prilika, nisu ih uspjeli realizirati, a kazna je na kraju stigla s obzirom da je katalonski tim znao iskoristiti svoje prilike.

Katalonci su stigli do treće vezane pobjede i na odličan način idu na pauzu koja slijedi zbog nastupa igrača za svoje reprezentacije.

Nakon pauze Barcelona igra u gostima kod Eibara, a zatim se igra El Clasico te na Camp Nou stiže Real Madrid.

Barcelona je pred kraj meča protiv Seville ostala sa devet igrača s obzirom da su Araujo i Dembele dobili crvene kartone pa ih neće biti u meču protiv Eibara, a također i Gerard Pique će propustiti ovaj meč, ali zato što je to namjerno htio.

Naime, štoperu Barcelone je prijetilo da propusti El Clasico ukoliko dobije žuti karton protiv Eibara, pa je sinoć u 85. minuti namjeno napucao loptu koja je već izašla u aut i tako dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Eibara, ali će zato sigurno nastupiti protiv Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potez Piquea možete pogledati OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Sad mu treba dati 4 utakmice kazne ,tako su isto postupili sa Ramosom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi