Pirić i Miličević s AEK Larnacom čvrsto drže vrh tabele

Nova pobjeda

Pirić i Miličević s AEK Larnacom čvrsto drže vrh tabele

A. Beganović

AEK Larnaca, naših Kenana Pirića i Hrvoje Miličevića, upisao je novu pobjedu u prvenstvu - četvrtu uzastopnu i čvrsto drži vrh tabele.

U okviru 22. kola kiparskog elitnog fudbalskog ranga, AEK Larnaca, čije boje brane bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Milićević, upisao je novu pobjedu.

Naime, na gostovanju kod Karmiotisse ekipa bh. fudbalera slavila je sa 3:1, te je tako došla do četvrte vezane pobjede i zadržala je četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani APOEL.

Prvu pravu priliku na meču imali su domaći fudbaleri. Nakon jednog prekida u gužvi se najbolje snalazi jedan fudbaler Karmiotissa, dobro šutira, ali Pirić sjajnom intervencijom spašava svoj tim.

Nakon toga favorizirani AEK preuzima konce igre u svoje ruke. Redaju se prilike pred golom domaćina, a u 35. minuti Englezou iz slobodnog udarca postiže sjajan pogodak.

No, minut prije odmora domaći su izjednačili. "Bombu" sa 25 metara Pirić brani, no na odbijenu loptu natrčava Duris i šalje je pod prečku za 1:1.

Oglasi

Samo što se krenulo s centra u drugom dijelu gosti ponovo stižu do prednosti. U šesnaestercu domaćina se najbolje snalazi Nikolics koji pogađa za 1:2.

Sve do 70. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Pons glavom nakon jednog odbijanca postiže pogodak, za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:3.

Minut prije kraja velika prilika za domaće, koji su mogli smanjiti prednost AEK-a, ali i ovaj put sjajno reaguje bosanskohercegovački reprezentativni čuvar mreže, koji iz utakmice u utakmicu sve bolje brani.

AEK Larnaca nakon 22 kola se nalazi na čelu tabele sa 53 osvojena boda, četiri manje ima APOEL, dok je Karmiotissa na 10. mjestu sa 23 osvojena boda.

Prva liga, 22. kolo:
Karmiotissa - AEK 1:3 (Duris 44' / Englezou 35', Nikolics 46', Pons 72')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi